Thursday, December 3, 2009

Lets talk about Beadsssssssssssssss

TAHAP GABUNGAN SULAMAN MANIK & BENANG
(Asas & Lanjutan sekali gus)
Dapatkan peluang keemasaan dalam 'Kursus Khas' ini, untuk belajar terus secara 'PERSONAL COACHING' dari RJ sendiri.

TERBARU...!!!!
Sulaman 3D - BUNGA ORKID,... 
Cantik kan....
  

Ramai yang telah berjaya merealisasikan impian untuk menambah pendapatan sampingan yang lumayan.

Setelah mengikuti kursus khas ini, ANDA PASTI BOLEH...!!!!

walaupun anda tidak mempunyai asas jahitan sulaman.

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI..!!!!

Harga : RM500
Sijil Penyertaan
PERCUMA 1 BUKU SULAMAN MANIK
Hari : Selasa ~ Ahad
Masa : 10.00am ~ 6pm
Tempat : FTIM Designing Centre

APA YANG ANDA PERLU LAKUKAN...
Anda hanya perlu membawa 5 pasang Baju Kurung - 3 warna POLOS dan 2 yang BERCORAK atau pelbagai warna pilihan anda sendiri.
Padanan sulaman menggunakan Kristal, Manik, Labuci serta Benang akan diterangkan satu persatu semasa dalam kelas nanti.
Manik dan peralatan jahitan /sulaman yang berkaitan dengan konsep sulaman, boleh dibeli di tempat kami.
Setiap lakaran terbaru akan dipelajari di dalam kelas.

JANGKAMASA KURSUS
Anda boleh datang pada bila-bila masa anda sendiri.
Proses pembelajaran tidak terhad di mana anda perlu menghabiskan ke semua 5 koleksi yang dipelajari.
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi di 03-5638 2949 atau email ke admin@ftimdc.com.

Baju Datin Pulau Pinang.....


Baju nie di buat khas untuk Datin kat Pulau Pinang tu... gumbira sungguh hatinya bila dapat baju nie....
glamour gitu... warnanya yang terang benderang sehingga memancar-mancar kilatnya.....

Apa lagi belajar lah cepat.... !!!! baca package terbaru ....
dah murah sungguh dah...!!!

Thursday, November 19, 2009

Melancung sambil Melencung


Di bukit yang ada tapak Nabi Muhamad. Di sinilah baginda bersemadikan diri selama seminggu berdoa, bersujud dan bertakafur kepada Allah, meminta doa tanpa berhenti.... dan jika ada sesuatu yang membuat hatiNya gusar.... tinggallah Nabi di sini memohon petunjuk dari Illahi yang Maha Esa....

Jangan mareeeee..... kalau boleh dahan kering pokok kurma nie pun saya nak bawa balik..... dah ada dalam otak nie nak buat apa..... tapi oleh kerana luggage dah hampir penuh... so... sabar je lah.... deram sungguh tengok pokok buah kurma. Balik sini ... dapatlah tengok pokok buah kelapa sawit..  jadi lah ... hanya dalam kenangan ....  (**) Ingatkan Pak Arab nie boleh bagi buah kurma puas pujuk tapi saya pulak kena suapkan buah kurma tu...... memanglah tak handsome sangat tapi dia boleh panjat pokok kurma..... boleh digunakan juga lah....... (just kidding) hahahhahahhahahaha

Pastu kite semua pergi ke Kota Makkah... Tak nak lepas peluang ambil juga gambar Kaabah... Hati bagaikan ditarik-tarik tak nak balik ke Malaysia. Tapi tak juga jumpa-jumpa Pak Arab yang handsome2....

Di Padang Arafah,.... anak tunggal kesayanganku Alif - memohom doa agar diketemukan awek yang cun2.... Bila balik dari Umrah.... sampai sekarang masih belum ada awek walaupun seorang pun...... kalau ada sesiapa yang berminat nak datang meminang boleh lah datang berjumpa dengan saya iye..... hehehehhehehehe....
Pergi melancung bersama anak kesayangan banyak suka dan dukanya..... hanya gambar dapat menyatakan seribu makna.....


 Wanita Arab sebenarnya... bergaya juga tau..!!! alam jubah dia orang sering pakai pakaian yang seksi2 dan berseri2. Lepas sembahyang dia orang pergi ke parti. Tapi semuanya golongan kaum wanita. Mungkin lain kali saya nak cuba tinjau2 camne parti dia orang tu... Tarian gelek pasti ada kan....!!!
Dah penat tenguk baju...... esoknya tenguk Unta pulak..... minum susu unta.... eeeeeeeemmmmmm yummy.... cayang.. ala cayang ..... tapi baunye.... harap maklum lah iye....

Burung2 merpati di kota Makkah ... aduh.... cantik2 dan bersih2 belaka.... itulah orang tua2 kata....
JINAK-JINAK PERPATI,
DITANGKAP LEPAS,
DI DEKAT LARI...

Saturday, November 7, 2009

RJ & Fashion World

Welcome to my blog...

Ramai yang bertanya-tanya kalau saya ada blog sendiri...
Memang la ada tapi tak pernah update apa-apa pun....
sebab terlalau sibuk dengan kerj-kerja harian dan website www.ftimdc.com dan www.rositabeads.com pun banyak yang kena buat.
Tambahan pula dengan masa yang ada menulis buku-buku fesyen memang mengambil masa terlalu banyak dalam hidup saya.
Seribu kenangan dan sejarah boleh dipaparkan dalam setiap buku.

Kali ini saya akan cuba memaparkan mengenai setiap aktiviti dan pandangan saya mengenai dunia fesyen tanah air serta bagaiman hendak menjadikan duania fesyen sebagai mata pencarian kehidupan seharian.